ЧУДОВИЩНО! ДПС обвини Радев: По негово нареждане милиционерът Рашков ходи и съблича млади хора

payimage-503344

Към Радев и Рашков се обръщам, че с най-мракобесните комунистически прийоми не е почтено, не е достойно да печелиш избори и да се отнасяш към своите политически опоненти. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Днес движението се регистрира за парламентарните и президентските избори в ЦИК.

В  тези условия на кризи за трети път отиваме на избори тази година. Затова призивът ми към всички български граждани е много сериозно да се отнесем към предстоящите избори. На тях трябва да изберем президент, обединител на нацията. Президент, който може да обединява около каузи, а не такъв, който разединява и противопоставя политически сили, включително вътре в Народното събрание, това, което видяхме вече на два пъти, коментира лидерът на движението Мустафа Карадайъ. Той подчерта, че философията, която е залегнала в конституцията за президентската институция е да бъде полето за консенсус, а не поле за противопоставяне.

Имаме още един важен избор, който трябва да направим на 14 ноември – да изберем програми за ускорено икономическо развитие на България. Някои от нашите съседни държави членове на ЕС вече изхарчиха половина от средствата си по плановете за устойчивост и развитие, ние още не сме си пуснали фиша. Ние от ДПС сме представили нашата програма за ускорено икономическо развитие. България има нужда от обединение, от стабилност. Българските граждани имат нужда от сигурност в тези кризи, а не допълнително напрежение да внасяме с противоконституционни, противозаконни комунистически прийоми, продължи Карадайъ.

„От тук искам да заявя, че независимо Радев дали ще го има или няма да го има. Независимо Рашков дали ще го има или няма да го има. Независимо Карадайъ дали ще го има или няма да го има – България ще има 47-мо, и 48-мо, и 49-то и 50-то, и т.н.- Народно събрание. И 47-мо, 48-мо, 49-то и 50-то и т.н.- Народни събрание ДПС ще участва и с парламентарните и конституционните инструменти всеки произвол и полицейщина ще бъде проверяван и длъжностните лица ще си понесат своята отговорност за своите закононарушения“, категоричен бе той.

Президентът Радев няма как да не знае, а може и да участва в указанията към служебния министър Рашков, който целенасочено погазва конституционния права на български граждани, ограничавайки ги включително да могат да гласуват, включително чрез органите на реда, а от друга страна нарушава и човешки права на български граждани, унизява български граждани. Има достатъчно факти – следене, събличане на хора, обиски по домове, по коли, по улиците, хора на земята. Това е партиен апарат. Това са ни областни председатели, местни председатели, членове на областния съвет на ДПС, членове на общински съвети на ДПС, на местни съвети, членове и ръководители на Младежкото ДПС, кандидати за народни представители, кметове на общини, служители на местната власт под благозвучното – борба с купуването на гласове, заизрежда Карадайъ.

Ние сме против купуването на гласове и борба трябва да се води, но не с противозаконни методи и средства. Органите на реда и държавния апарат да се ползва в услуга на едни или други партии, допълни той.

Днес на онлайн заседание на Централния съвет на движението трябва да се примат критерии, по които партията ще издигне свои кандидати за президент и народни представители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ