Болонките на Слави си врътнаха нааканите дупета: Всъщност може да преговаряме със симпатягите от ПП

payimage-503642

Има такъв народ“ (ИТН) отново изключва възможността за преговори с ГЕРБ и ДПС. Това стана ясно от думите на Филип Станев пред Nova News. Той обаче не даде категоричен отговор дали ИТН затваря вратата за разговори с новата формация на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“.

„Трябва да видим как ще се разположи картата на политическия живот след изборите, за да видим математиката и кой-къде се разполага“, коментира Станев.

Той каза, че намира Кирил Петков и Асен Василев „симпатични като външност“. Бившият служебен министър на икономиката и на него му прилича на Джон Траволта.

Филип Станев обаче заяви, че трябва да се види как точно ще работи ПП.

„Те са нов политически субект, новата вълна в българска политика, част от което е и ИТН“, посочи той.

Бившият депутат обаче беше категоричен, че ИТН свои твърдо зад кандидатурата на Румен Радев за втори мандат.

Филип Станев категорично не прие тезата, че ИТН не умее да преговаря. Върна лентата назад, за да напомни, че съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е излязъл с декларация от парламентарната трибуна и е изненадал със съмненията си за ИТН и водените преговори.

„46-ият парламент се разтури не заради ИТН. БСП подходиха разумно. Сега трябва да има смирение, като не разбираме примирение и свеждане на глави, а една диалогичност“, смята Станев.

„Българските граждани имат огромното желание да се състави кабинет. Да излязат и да гласуват – колкото повече гласуват, толкова по-голяма тежест има. Трябва да знаем какво мислят хората“, обърна внимание още той.

Междувременно партията на Слави Трифонов не се доверява на социологическите прогнози, които поставят формацията извън първото място.

Филип Станев се чуди как ГЕРБ отново излизат като първа сила. Според него след „кюлчетата и шкафчетата“ е странно как „пак някакви там хорица си гласуват за него (Борисов, бел.ред.). Той си обяснява с това, че в администрацията има калинки и некомпетентни хора, които искат да си „върнат този, който ги е назначил“.

Филип Станев никога повече нямал да говори с Татяна Дончева, която беше част от ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме“. Той припомни и „грозните думи“ на Дончева срещу бившия председател на парламента Ива Митева. Станев смята, че тя е интригантствала.

„Г-жа Дончева вече беше изолирана от собствената си група. Те я защитиха формално“, каза той.

„И Маджо, и Роберто Баджо (бивш италиански футболен национал, бел. ред.) стоят зад нас. Хвърляш нещо в пространството и се почва. От там тръгват несериозните политически отношения“, коментира той и подчерта, че за такива твърдения трябва да се дават доказателства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ