Дилов разкри какво готви ГЕРБ за Радев: Мачът не е свирен, много е вирнал перчема, а зад него – нищо

7 Dni Bulgaria27.09.2021
Любен Дилов - син

Президентът Радев смята, че президентската надпревара е мерене на его. Това е доста сложна фигура, която няма много правомощия, но трябва да обединява нацията в тежки моменти. В момента преживяваме труден момент, а президентът с всяка своя дума разделя. Това заяви в предаването „Пресечна точка” по Нова телевизия писателят и политик Любен Дилов-син.

„Функцията на българския президент е нещо съвсем различно от това, което президентът Радев толкова години не разбра. За него е въпрос на чест да излиза на президентски избори. За военните честта е нещо много важно. Просто функцията на президента е много по-различна”, добави Дилов-синл

„След 2 неуспешни парламента – сега се разбира колко уместен президент беше Петър Стоянов и Георги Първанов. Ние имаме президент, който не може да се справи с две политически кризи. Най-лесно е да прехвърли отговорността на политиците.

Не е въпрос на чест дали ще излезе Борисов срещу него. Сигурно ще е любопитно като голям боксов мач. Задават се неща, които ще са достатъчно зрелищни без сблъсък на титаните”, предупреди бившият депутат.

„Радев влиза с много високо вдигнат перчем, но може би го очаква сериозно разочарование. Ще бъде подкрепен от много леви формации, но не води листа на нито един от тях. Така не се мотивират хора”, подчерта Любен Дилов-син и добави, че мачът въобще не е свирен.

Той напомни, че в момента партиите подкрепят Радев така, както навремето Симеон подкрепил Петър Стоянов: „Царя по-добре да не го беше правил“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ