ГЕРБ довърши Радев: Герджиков трябва да бъде на върха на държавата! За Радев път нятам няма

payimage-385469

Ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков се включва в битката за „Дондуков“ 2. Кандидатурата му се издига от инициативен комитет, но се очаква да бъде подкрепена официално и от ГЕРБ.

„Лично на мен тази кандидатура ми харесва, проф. Герджиков има впечатляваща автобиография и профил. Такъв човек трябва да бъде на върха на държавата. Просперитет се получава чрез образование, наука, консенсус.

В ГЕРБ текат номинациите. Накрая ще има решение на Изпълнителната комисия, която е висшият орган на управление на ГЕРБ“, коментира евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.
Той е убеден, че проф. Герджиков може да победи Радев на президентските избори.

„Алтернатива винаги има, това са избори, всеки ще може да види плюсовете и минусите на една или друга кандидатура по време на предизборната кампания и да направи своя избор“, добави Емил Радев.

Не познавам добре проф. Анастас Герджиков, но той е изключително достоен кандидат и в допълнение към неговата квалификация, която е безспорна, най-важното е, че прави впечатление на нормален човек, а това толкова много ни липсва напоследък. Това пък заяви в свой коментар във фейсбук бившият депутат в няколко парламента от ГЕРБ-СДС Александър Ненков. 

Според Ненков проф. Герджиков има всички качества да се справи с трудната задача „да върне нормалните отношения, не само между политическите партии и между институциите, но най-вече в обществото“.

„Дали ще успее, времето ще покаже, но едно е сигурно, че за Румен Радев е късно – не че изобщо някога се стремял да върви по този път. Успех!“, категоричен е бившият депутат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ