1 000 000! Черният петък за Радев няма край, нова голяма партия застана зад проф. Герджиков

7 Dni Bulgaria01.10.2021
payimage-504407

Още една от големите български хартии ще застане зад кандидатурата за президент на професор Анастас Герджиков. Коалиционният партньор на ГЕРБ – СДС, подобно на партията на Бойко Борисов ще подкрепи ректора на СУ в битката му с комунистическия кандидат Румен Радев.

Очаква се след официалното издигане на учения, той да получи подкрепата на още няколко партии и движения. В ДПС например вече обсъждат варианта да не издигат свой кандидат, а да се включат в ИК  зад любимеца на столичните студенти. Това гарантира още на първи тур на Герджиков колосалните над един милион гласа, което го превръща във фаворит в битката за президентския пост.

Сигурно е, че славният български учен ще получи и личната подкрепа на Симеон и неговото НДСВ, както и на партия КОД на Петър Москов.

На втори тур пък Герджиков най-вероятно ще получи солидна част и от гласовете на градската десница в ДеБъ, която отказва да подкрепи прокремълски кандидат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ