Невиждан скандал! Минеков даде без пари НДК и… секретарката си на синчето на ДС-олигарх!

7 Dni Bulgaria02.10.2021
слави василев

Преди седмица временният министър на културата Велислав Минеков, станал известен с носенето на ковчези и бесилки, обяви, че иска да изгони от административната сграда на НДК партия ГЕРБ, защото не плащали наем.

НДК, с принципал Министерство на културата, явно е мащеха за едни, но майка за други. След като ведомоството, временно ръководено от Минеков, е било ангажирано с представянето на книгата на главния говорител и опоркаджия на Румен Радев-Слави Василев.

Той е син на червеният приватизатор Васил Василев, разкрит като агент на Първо главно управление на Държавна сигурност, секретен сътрудник на Второ главно, както и като оперативен работник на обществени начала към ДС, с псевдонимите „Паскал“ и „Бобев“.

Благодарствения пост към МК и пиарката му на Слави Василев.

Василев-старши е шеф на Общобългарския комитет „Васил Левски“ и член на Инициативния комитет за преизбирането на Радев. Синът пък е в стратегическия съвет на президента.

На 29 септември в литературен клуб „Перото“ в НДК се е състояла премиерата на книгата на Василев-младши „Проваленият парламентаризъм. Защо на България е необходима президентска република“. За отличната организация на събитието Слави Василев благодари в специален пост във фейсбук на…шефа на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ на Министерство на културата Евелина Кирилова.

Пиарката на Минеков-Евелина Кирилова.

От приповдигната дописка на „24 часа“ разбираме, че събитието е било уважено лично от Минеков и служебния министър на земеделието Бозуков.

Остават няколко въпроса. Като какво Министерство на културата организира представянето на книга на частно лице ? Колко други представяния на книги са получили такова височайшо съдействие и присъствие ?

Анонса на НДК за събитието.

Плащал ли е Слави Василев наем на НДК, респективно на Министерство на културата ? Или пиарката на Минеков го е таксувала като „човек на нашия човек“, назначил шефа й за министър ? Не е ли малко нахално държавни служители да се занимават с книгата на Слави Василев ?

Тези въпроси едва ли ще получат отговори. Първо трябва да ги напишат Бабикян и Светослав Трайков, съветник на Велислав Минеков.

Брейкинг.бг



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ