Писател изригна: Мандахерцат си топките, врат се под поли и тоги – партизански хумор или внесен от Харвард?

7 Dni Bulgaria02.10.2021
христо стоянов

ПАРТИЗАНСКИ РЕПЕРТОАР В РЕЧИТЕ НА РАДЕВ

Съжалявам, че един Радев (приемете го като мерна единица за НЕинтелигентност) обиди по такъв безпардонен начин българската интелигенция и българската жена. задължението на българската жена никога не е било в криенето на мъже под полите си.

Разбираемо е да гледате на жената по този начин, защото това го има само в книгите за партизанското движение. Там ятачката, възпретала ръкави обикновено крие партизанина под полата си. Но тези времена отдавна са отминали, а част от тези книги са изгорели в и заедно с Читалището на село Славяново. (Вероятно това е причината Румен Радев да не помогне на читалището да се възстанови, защото хората ще разберат точно от коя партизанска книга излиза с вдигнат юмрук)…

Но въпросът е в полите на българските жени. Дали след тази реплика за Радев би гласувала дори Корнелия Нинова. Или само тя би гласувала за него, защото нейната представа за Бойко Борисов е диаметрално противоположна на избраника и президент. Все пак тя отправяше покани на Борисов да се разправят навън като мъже.

Което значи, че има нещо сбъркано в постановката – или Румен Радев е женствен, или Корнелия Нинова е мъжествена. И тази мъжественост тя ще я покаже на изборите, като гласува за него.

Но да оставим това. Размяната на половете не би трябвало да навлиза в периметъра на Президентството поне. Страшното е когато объркаш полата с тогата. Дали пък целият му интелектуален екип няма да обърне гръб на интелектуалния нихилизъм в този призив? Защото не мога да си представя български интелектуалец да приеме метафората за тогата, превърната в пола. При това с вулгарен, бих казал дори просташки хумор. Такива лафове се пускат обикновено войниците при кратките почивки по време на поредния „марш на скок“, докато някой се опитва да даде огънче. „Само под полата на майка ти не духа вятър и само там можеш да запалиш цигара“, примерно…

На мене лично ми е обидно и за децата на Цецка Цачева – аз лично бих завел иск срещу Радев за обида. И за мене е обидно, че хора с такъв речников запас са вождове на Нацията.

Всъщност, нека да погледнем партизанския хумор на поддръжниците на Радев; Слави Трифонов и цялата група, които са на път да наложат задължителна червена точка при излъчване на сесии на Народното събрание, екоминистърът от служебния кабинет, който си мандахерца топките, както и министър Асен Василев, който се похвали с големите си топки. (Показвайте ги тия неща поне, доказателствен материал доставете)…

Извинете, ама тези хора май край предизборния лагерен огън освен да си мерят топките и да надничат под полите и туниките на жени и академични общности дали могат да правят друго нещо?

Или това внасят от Харвард и военните академии в странство…

Ами…

От фейсбук-профила на писателя Христо Стоянов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ