Цветът на нацията е в НДК! Започна издигането на проф. Герджиков, започна демонтирането на Хунтата

5

Официално издигат професор Анастас Герджиков и полковник Невяна Митева за президент и вицепрезидент на страната.  Учредителното събрание на Инициативния комитет по номинацията им е в НДК.

В този инициативен комитет влизат 67 души – представители на всички сфери на обществения живот в страната. Сред тях са ректори на осем висши училища, кметовете на Велико Търново, Бургас и София, бившият министър на образованието и науката и депутат от ГЕРБ-СДС Красимир Вълчев.

Има и представители на образованието, науката и културата сред които Калин Сърменов, Тончо Токмакчиев и Михаил Белчев.

„Освен че е изключителен ерудит и професионалист, той е и човек, който може да говори с всички, да обединява, да убеждава, в това число и с противниците си“, каза Красимир Вълчев – член на Инициативния комитет.

„Още от малък предпочитам хиляди пъти академичните тоги пред вдигнатите комисарски юмруци. Академичните тоги създават духовни блага, те съграждат, те образоват нацията, а вдигнатите комисарски юмруци разединяват, озверяват и превръщат цели парламенти в зверилници“, заяви Димитър Бочев.

Силно слово произнесе видният археолог проф. Николай Овчаров: „Смея да ви нарека цвета на нацията, но без да ви противопоставям на онзи другия цвят, защото в България има други хора. Имам много приятели в инициативния комитет на Радев, но има едно във философията на нашия претендент, което превъзхожда всички останали кандидати – това, че проф. Герджиков ще се стреми да обединява, а не да разединява.

Вероятно Радев е талантлив генерал, но неговата политиката много прилича на прочутия трактат за изкуството на войната, написан от китайския пълководец Сун Дзъ. Имам чувството, че съм на бойно поле, на което се извършват някакви учения и военния действия. Не желая някого постоянно да чегърта и преследва, а искам някой да гради. Ето защо, с ясна мисъл и чисто сърце заставам зад проф. Анастас Герджиков“, каза професорът.

„С неговите изказвания, с това, което той представя пред хората, наистина ще може да направи нещо, за което аз отдавна ратувам – едно умиротворение в обществото“, заяви проф. Николай Овчаров.

„И няма нищо по-хубаво от това такъв човек като проф. Герджиков да бъде лице на нацията, на държавата, защото всъщност ролята на президента е тази“, заяви Тончо Токмакчиев – член на ИК.

Стана ясно още, че писателят Стефан Цанев е направил чудеса, за да може да завери документите си в срок и да бъде в списъка на Инициативния комутет, а не формално да го подкрепя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ