Проф. Герджиков постави Радев в позорния ъгъл: Нямам против него нищо, но да го питаме за…

7 Dni Bulgaria03.10.2021
payimage-504823

„Обсъдих с колеги как да се кандидатирам, когато го реших. Краси Вълчев се обърна към мен с предложението да се срещна с господин Борисов, за да получа подкрепата на тази партия. Тогава обаче му казах, че искам подкрепа от всички партии, а не от една. Вече имам подкрепата на ГЕРБ и надявам се на други“, каза той.

„Първо ще потърся подкрепата на десните партии, а после на партиите в център-дясно“, каза проф. Герджиков. 

Нямам намерение да се отказвам от поста си. Няма такова юридическо изискване. Не смятам, че така политизирам университета. Ще бъда в отпуск по време на кампанията“, обясни той.

Компроматите срещу мен не са верни. Не е вярно, че съм подписвал договор с майка ми или съм словословил за Борисов.

„Нямам против Румен Радев. Ние се познаваме и сме в добри отношения. Виждам обаче това, което оставя  в края на мандата си. Ако беше министър на екологията, щяхме да го питаме какво се случва с околната среда. Сега може да го питаме спази ли Конституцията в частта за обединение на нацията“, каза той.

По думите му подкрепата на ГЕРБ не е била фактор в решението му.

Познавам се с Кирил Петков, бих работил с него, особено пък с партия от десния спектър. Не може да допуснем повече политиците да се карат по теми, за които всички сме на едно мнение“, каза той.

„Нямам общо с председателя на ГЕРБ. Познаваме се него, виждал съм го три пъти и то служебно. Нямам общо нито с ГЕРБ, нито с ДПС. Имам резерви към някои от политиките на ГЕРБ. Борисов обаче каза, че ще ме подкрепи без да има каквито и да е изисквания към мен“, разкри Герджиков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ