Невяна Митева разкри откога се познава с Бойко Борисов и защо е спорила с летеца Румен Радев

7 Dni Bulgaria10.10.2021
56

„Няколко години кандидатствах за Военната академия – тогава там нямаше жени. Три години ми отказваха. Накрая повярваха в мен. И аз завърших с пълно отличие“, това обяви пред БТВ кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева.

За нея знаем, че е републикански шампион с най-доброто време и до днес на 200 метра бътерфлай и финалист на олимпиадата в Сеул 1988 г.

„Аз съм обикновена българка, научена на труд. Не се занимавам с политика. Обичам спорта, работата си, последователна съм. Отгледала съм децата си тук в България. Моето семейство ме подкрепя в това решение. Завършила съм средното си образование в Добрич. Учила съм и в София и в спортното училище в Пловдив“, представи себе си тя.

„Познаваме се с Румен Радев, но никога не сме работили заедно. Не искам да се ангажирам с коментари по негов адрес. С Румен Радев сме водили спор по повод изтребителната авиация, където все още нямаме жени“, заяви кандидатът за вице на проф. Анастас Герджиков.

„Лично проф. Герджиков ме покани да вляза в предизборната надпревара с него. За мен той е достоен българин. Той беше гост, но не участник в наше мероприятие още преди около 5 години. Тогава се запознахме. Аз не се възприемам като част от двойката на ГЕРБ и двамата с проф. Герджиков сме надпартийни. Ние сме отворени и към разговори с останалите политически сили. Вчера бях на среща на жени ГЕРБ и за първи път се видях с Бойко Борисов.“, разказа тя.

„Познавам хора от различни политически партии. Аз общувам със всички. Когато имаме кауза за България трябва да говорим с всички. Възприемам ни като двойката на промяната. Не се определям като лява или дясна – аз съм българка. Ние трябва да изградим мостове там, където са рухнали.“, заключи Митева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ