Рашков продължава с изчегъртването! Махна регионален шеф в „Гранична полиция“ за ЧРД

Бойко Рашков

Директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян, комисар Стоян Мандажиев е освободен от поста си от вчера, 14 октомври, на рождения му ден, съобщава „Марица“.

Мандажиев потвърди информацията, като отказа всякакъв коментар. Той е с 21 години стаж в граничните служби. Започна да управлява южната граница от пролетта на 2017 година, преди това беше заместник-директор на РДГП-Елхово. На поста в Смолян преди него беше главен комисар Деян Моллов, който от юни т.г. е директор на Главна дирекция „Гранична полиция“.

През 2018 г., на професионалния празник, министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди Мандажиев с почетен знак III степен за добри резултати.

Регионална дирекция ”Гранична полиция” – Смолян осъществява граничен контрол по българо-гръцката граница. Общата дължина на границата е 527,767 км на територията на четирите области: Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград с общо 29 гранични общини. Две международни шосета преминават през зоната за отговорност – Е 79 към ГКПП „Кулата-Промахон“ и Е 85 към ГКПП „Капитан Петко войвода“.

По непотвърдена информация, 45-годишният Мандажиев е пратен да работи на по-ниска длъжност в столицата като не са изтъкнати мотиви за смяната му, а за директорското място се спряга негов колега от Петрич.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ