Социологът Първан Симеонов: Недоволството срещу зеления сертификат вдига резултата на ГЕРБ и може да срине Радев

първан симеонов

Недоволството срещу зеления сертификат щръква резултата на ГЕРБ и ДПС. Това ще бъде отчетено от социологията след 3-4 дни. Такъв коментар направи пред Нова телевизия Първан Симеонов от „Галъп“.

„Здравната криза сега може да се отрази на рейтинга и одобрението на Румен Радев и неговият резултат може да падне под отчитаните засега над 50 процента. Може обаче и да покачи резултата му, защото действията му по зеления сертификат могат да бъдат припознати като действия срещу малограмотните и маргиналите от привържениците на ДБ и Лозан Панов“, продължи той.

„Ключ към политическата ситуация след изборите ще е „Продължаваме промяната“, а коалиционно правителство можело да се формира около БСП“, подчерта Симеонов.

„Обществото е инертно и реагира бавно на случващото се, затова все още по-силни са негативните настроения към ГЕРБ, отколкото отразяват кризите, предизвикани и нерешавани от Румен Радев и служебните му кабинети, обясни още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ