Семейна драма събира Невяна Митева с мъжа й! Сега животът им е работа, деца, ски и ЦСКА (СНИМКИ)

7 Dni Bulgaria23.10.2021
12

Полковник Невяна Митева кандидатката за вицепрезидент на проф. Анастас Герджиков, е щастливо омъжена за своя съпруг ген.-майор Явор Матеев, командир на Съвместното командване на специалните операции. Любовната им история обаче започва необичайно по повод семейна драма в рода на Матеев, при която Невяна му помага.

Преди години генералът решил да открие истината за смъртта на своя прадядо, който загива при Добричката епопея през 1916 г. – едно от най кървавите сражения по време на Първата световна война. Той издъхва от раните си във военнополевата болница, но обстоятелствата около кончината му остават загадка за почерненото му семейство.

Явор Матеев сам решава да издири каква е истината, връщайки се край Добрич със смъртния акт на прадядо си. Така съдбата го среща с Невяна, която е родом от близкото до града село Победа. Край него всъщност прадядо му е бил смъртно ранен, защитавайки жителите му, сред които и предците на кандидатката за вицепрезидент. Тя подпомага личната кауза на бъдещия си съпруг. Така се случва тяхното запознанство, след което последвал и брак.

„Радвам се на три деца, смел, силен и любящ съпруг“, казва Невяна за семейството си, с което се гордее.

С мъжа до нея са запазили искрицата и продължават да търсят романтиката в дните си. Освен че интересите им се припокриват на професионално ниво, те споделят и еднакви хобита. Невяна и Явор са страстни скиори и всяка зима намират време да покарат ски или из българските зимни курорти, или из дебрите на Алпите в Австрия и Швейцария. Дотолкова са запалени по зимните спортове, че дори присъстват в публиката на световни първенства и купи. Щастлив за тях миг е и срещата им с легендарната скиорка Линдзи Вон, с която успяват да разменят по няколко думи и да се снимат за спомен. Почитатели са и на футбола, като любимият им клуб е ЦСКА. Митева остава завинаги вярна на „червените“, редовно ходи и на мачовете им, защото спортната и кариера на плувкиня е свързана точно с ЦСКА. След като тя се присъединява към българските военни сили през 1989 г. вследствие на плувните си постижения по време на ХХIV Олимпийски игри в Сеул, Южна Корея, следва в Националната спортна академия, която по късно завършва и става учител и треньор по плуване именно в Централния спортен клуб на армията, наречен ЦСКА. От 1998 до 2000 г. тя е заместник-командир в националния спортен отбор, отговаряйки за логистиката.

Невяна Митева е и страстен меломан, с разнообразни музикални предпочитания. Почитателка е на Райна Кабаиванска, Стинг, Луис Армстронг, Камелия Тодорова, ФСБ, „Сигнал“ и Стефан Вълдобрев, а преди години гледала концерта на латинодивата Дженифър Лопес у нас от първия ред. Обича старото българско кино, а ед любимите й писатели на книги са Достоевски и Толстой.

Невяна със съпруга си Явор на ски пистата

Кандидатката за вицепрезидент обича да кара ски в Алпите

Невяна и Явор с известната скиорка Линдзи Вон

Митева е заклет фен на ЦСКА

На официална церемония с Кубрат Пулев

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ