Кокорчо познава само топките на Спецов! Не му трябва дебат с Борисов, а с наблюдаващ прокурор

7 Dni Bulgaria29.10.2021
асен василев

Уж мечтаят да изчегъртат Борисов, а все си правят реклама на негов гръб.

Стойчо Кацаров, който отдавна трябваше да лежи в затвора за геноцид над българския народ, дал бившия премиер на прокурор. Понеже…всявал недоверие по темата с ваксинацията?!

Всъщност това го прави самият Стойчо Кацаров вече година и половина, но служебната хунта на Радев разчита, че сме достатъчно тъпи и безпаметни, за да не помним.

Намерил кой да се загрижи за ваксините – антиваксърът здравен министър и шефът му президент, който плямпаше небивалици за „щама Шипка“ и „някакво грипче“. Стойчо Кацаров със сигурност един ден ще стигне до прокурор, но не като тъжител, а като клиент. Примерно – за лобизъм в полза на частни болници. И за престъпно бездействие в качеството му на министър. Най-тежкият му грях все пак е, че се саморазправи зловещо с доблестните професори от Националния оперативен щаб – проф. Кантарджиев, проф. Балтов, проф. Богов…Обезглави щаба, обгради се с некадърници, съсипа темповете на ваксинацията, но сега реве, че Борисов бил виновен. Помощ, бият Паниковски!

И като цитирахме Илф и Петров, стигаме до друго превъплъщение на тяхното творчество в модерната ни политика – Асен Василев, популярен като „Кокорчо“ или „романтичния интерес на Спецов“.

Кокорчо предизвикал вчера Борисов на дебат по финансови, икономически и социални теми. Сигурно за да обсъждат големината на топките на шефа на НАП – тема, по която Василев е компетентен, според собствените му признания. Да си го мериш с Борисов обаче, не е добра идея. Борисов е единственият български политик, печелил три пъти поред премиерския стол на избори. Управлявал е по-дълго и от Стамболов. Колкото и да го демонизират и каквито и кюлчета да му фотошопват, вече е влязъл в учебниците по история.

А Кокорчо е прословут най-вече с офшорките си и с познанията си по анатомията на културиста Спецов. Като финансов министър любимото му занимание бе да трупа нови и нови дългове, както и да разчиства политически неудобни служители.

С когото и да прави дебат, Асен Василев първо ще трябва да разкаже за мошенгиите на ортака си Кирил Петков, извършил углавно престъпление, подписвайки документ с невярно съдържание. И това го твърди в официално решение най-висшият съд на България. Трябва да разкаже и за мошенгиите на другия си ортак Спецов, шитнал фалирала фирма на подставено лице, за да спести данъци от държавата.

Това могат да бъдат единствените теми в дебата, който обаче трябва да се води не с Борисов, а с наблюдаващ прокурор.

От фейсбук профила на журналиста Недялко Недялков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ