Бойко изригна: Кацаров ли ме дал на прокурор!? Ама ти защо още не си в затвора, бе, измамник…

7 Dni Bulgaria29.10.2021
39

„Единственият ми интерес е бил да направим АМ „Хемус“, за да може хората да пътуват“. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. Той отговори на твърденията на Виолета Комитова и Бойко Рашков, които днес за пореден път обявиха разкрития, че е имало предплащане за строителството на аутобана.

Лидерът на ГЕРБ остро разкритикува решението на Стойчо Кацаров да го даде на прокуратурата с обвинения, че разубеждава хората да се ваксинират.

„Тези, които докараха ситуацията до тук, искат да си поделим отговорността. Това да кажеш истината гласно се смята за престъпление. Питам защо тогава тези ваксини с неизтекъл срок на годност ги продадохме? Аз твърдя, че имаме 500 хиляди ваксини с удължен срок на годност. И къде ми е вината затова, че съм казал истината? Те година и нещо не казаха на хората да се ваксинират, ние още август месец настоявахме за „зеления“ сертификат, а те сега наглеят!“, коментира бившият премиер.

Борисов цитира и поредица от изказвания на Кацаров, че „има нещо гнило в тази пандемия“, както и, че „не се отличава с висока смъртност“.

„И този ме дал вчера на прокурор? Ами то прокуратурата първо него трябва да арестува за тези думи“, смята Борисов, визирайки измамите, които е говорил за коронавирус приятелят на Иван Костов.

Лидерът на ГЕРБ продължи с цитатите на Кацаров, които отричат пандемията и коронавируса, както и че смята взетите мерки за ограничаване на свободата на хората.

„Още февруари месец Стойчо Кацаров обявява, че няма да се изпълни ваксинационния план, а хората ще си създадат имунитет не чрез имунизацията, а защото са се срещнали с вируса. Всичките му прогнози се оказаха грешни. Радев, слушаш ли, това е твоят министър!“, призова Борисов.

„Цялото им действие в момента цели потъващия Радев да бъде спасен. Затова метнаха и този с кражбата на ДДС да отвлича вниманието. Той днес си изпрати Янаки Стоилов в Конституционния съд. Честито на БСП, само там нямаше контрол и още днес взе мерки и повече няма да има такива грешки като тази с Кирил Петков“, каза лидерът на ГЕРБ пред журналистите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ