Нинова отново посече Радев: Служебното правителство сее хаос с грешните си действия

Корнелия Нинова

“За“ доброволното ваксиниране съм, “против“ то да бъде задължително, всеки трябва да има избор дали да се ваксинира.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Нова телевизия.

По думите й поисканата оставка на здравния министър от левицата не е атака срещу президента и тя обясни: „Ние сме партия, която представлява хора и когато техните интереси са засегнати е абсолютно принципно и логично да ги защитим от грешните решения на служебното правителство и неговия министър на здравеопазването. „Зеленият сертификат“ хвърли за 24 часа цялата държава в хаос – родители, които не знаят дали децата им ще ходят на училище, лекари, стоящи пред болниците, защото не могат да влязат вътре, а вътре пациентите, стоящи без обслужване, бизнесът също объркан.“

Нинова обясни, че БСП е принципна и последователна по темата за здравеопазването и то не само по време на избори: „Стойчо Кацаров е привърженик на идеята болниците да са търговски дружества, а ние от години сме против и сме внасяли предложения те да бъдат лечебни заведения“, припомни Корнелия Нинова.

Нинова обясни, че левицата е критикувала и други служебни министри като министъра на енергетиката, който не е предприел навреме необходимите мерки за овладяване на цените на електроенергията.

Корнелия Нинова призовава и министъра на земеделието да спре износа на дървесина в момента: „1 237 000 семейства ползват дърва за огрев. Няма ги, високи са цените, а на границата с Гърция има опашки с камиони с българска дървесина. Ето една конструктивна критика“, заяви председателят на БСП.

Като политик и юрист Нинова заяви, че ще се придържа към решението на Конституционния съд относно гражданството на Кирил Петков и допълни: „Конституционният съд защити държавността. Върховенството на закона означава законът да се прилага за всички, независимо как се казваш, дали си политик или не“, коментира Нинова.

По думите й Кирил Петков използва личния си казус политически в предизборна борба като слага разделителна линия между българите в чужбина и българите у нас. „2 милиона българи са навън, но това не означава, че са двойни граждани и че са попълнили документ с невярно съдържание. Да разделиш българите навън от тези вътре е нова линия на разделение, а ние сме достатъчно разделени по много посоки. Хората навън не са отишли от добро, те са и най-големият чуждестранен инвеститор“, каза още Нинова.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ