6 000 заразени и 310 мъртви за Мангъров са „цирк“: Умират много, защото сме вторник

7 Dni Bulgaria02.11.2021
Доц. Атанас Мангъров 1

Над 6 хиляди новозаразени с коронавирус, 310 починали за изминалото денонощие. На фона на тази ужасяваща статистика доц.  Атанас Мангъров  се обяви в отрицание на всякакви противоепидемични мерки и нарече цирк ужаса в ковид отделенията.

„Аз искам да попитам само: защо тези хора, които бяха там, става дума за лекарите и въобще медицинския персонал, защо бяха люто маскирани и забулени? Това са хора, които или са ваксинирани, или са преболедували. Тоест, защо беше нужен този цирк?“, коментира кадрите от COVID-отделенията Мангъров пред радио Фокус. „Ние в нашата клиника не работим по този начин много отдавна. Просто, това беше едно представление, чиято цел беше да сплаши хората“, заяви Мангъров.

Той оправда рекордната смъртност към днешна дата с факта, че било вторник, когато се обобщават данните от уикенда. „Смъртността е толкова висока днес, защото сме вторник, и във вторник се събират данните от двата почивни дни. Да не забравяме и това, което вече почна да звучи като опорка, че в една страна, която в спокойно време е била винаги начело по смъртност, защо трябва да очакваме във време на едно такова природно бедствие да се случва нещо по-различно?“, попита Мангъров.

Той си обясни ситуацията с достигане на пика на сегашната вълна.

„Мислим си, че ако се затворим и скрием, нещата ще преминат. От едно време ние винаги искаме да се снишим и да изчакаме нещата да отзвучат. Просто в момента сме на върха на вълната и трябва да задържим още 1-2 седмици, докато нещата преминат“, коментира инфекционистът, като мнението му все пак съвпада с това на здравните власти, министър Стойчо Кацаров и изчисленията на математиците.

Той  обяви за дискриминация зеления сертификат и каза, че хората са прави да протестират.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ