Проучване за „Дарик“: Бойко ги убива, Слави изпревари измамниците Кирчо и Кокорчо, Мая – аут

ГЕРБ

24,1 % от избирателите биха гласували за ГЕРБ на предстоящите избори, което гарантира убедителна победа на изборите на Бойко Борисов!

На второ място е БСП с 18,1 %, следвана от „Има такъв народ”, която получава 15,2 % от гласовете. Четвърти остават измамниците от „Продължаваме промяната”, вземайки 14,3 %. ДПС получава 9,2 % от гласовете, а „Демократична България” – 7,4 %.

Данните са от социологическо проучване на агенция ЕСТАТ, проведено в периода 23.10 – 31.10.2021 г.чрез пряко лично интервю сред 993 пълнолетни български граждани. Изследването е финансирано и проведено по поръчка на Дарик радио

Интрига за първото мястоотсъства и ГЕРБ е победител. Разликите между следващите три политически сили са сравнително малки, като всяка от тях би могла да бъде както втора, така и четвърта. Данните са устойчиви във времето, като единствено БСП леко увеличава резултата си в последните дни от провеждането на изследването.

ГЕРБ са най-влиятелни в малките градове и сред хората между 50 и 60 години. БСП запазва традиционните си позиции сред пенсионерите, на село и сред лицата с основно образование. ИТН са най-силни сред избирателите под 30 и в областните центрове. „Продължаваме промяната” доминират сред хората между 40 и 50 и висшистите. ДБ е с висок дял в столицата, сред 20 – 50 годишните и завършилите университет, показват данните от проучването.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ