Бойко се готви за завръщане във властта, даде четири ключови обещания преди малко

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря и с Ричард Алибегов, председател за Българската асоциация на заведенията.

„Разликата между преди и сега е 3-4 пъти. Като се затвори първия и втория път, нямаше ваксини. Сега не искаме да ни затварят за вирус, за който има 3-4 ваксини. В момента няма и активна мярка. Има 80% намаляне на оборота и 100% разходи. Тока няма и да го коментирам“, уточни Алибегов.

И добави: „Бизнесът много ясно искаше антителата на преболедувалите да са признати. Сега на първа ваксина получаваш сертификат. Човек, който е преболедувал К-19 вкъщи, го е изкарал. Той може да покаже, че има антитела. Искахме тестът за антитела да е 30 лв и да трае 30 дни, като да имаш право 3 месеца последователно да го правиш. 3 месеца ще дадеш по 30 лева и ще имаш време да вземеш решение“.

„Управляващите сега едни 30 милиони не могат да ги разделят с месеци“, каза още Алибегов.

А Борисов отвърна: „Имаха две народни събрания дето работеха по един месец и се занимаваха с едно единствено нещо. Ние знаехме какво ще се случи“.

„Седях на аерогарата и обявявах: „30 хил. броя Moderna, 15 хил. броя друго…“ Обиколих цяла Европа. Накрая се получи като приказката с мащехата и яйцето. Обиколих всички колеги, всеки ми даде по малко и в един момент България имаше 3 млн. ваксини – Пфайзер, Модерна, Янсен – най добрите“, каза той.

„Дори канцлерът на Австрия каза, че България има най-много ваксини. Какво ги направихме? Едните подарихме, другите продадохме, третите дарихме“, добави Борисов.

„Навремето, като започнахме „Тракия“, беше именно след среща с туроператорите. Над Варна има толкова хубави места – Дуранкулак, Албена. Бяхме се разбрали. Машините щях просто да ги преместя там. Какво им пречеше „Хемус“? Русе и В. Търново също са страхотни региони. Това нещо трябва да се направи“, каза още той.

„По време на войните не сме губили толкова войници. И тези хора си играят с това и си правят масовки. Искам да съм добър, но те трябва да се вземат в ръце. За всяка една мярка сме се разправяли. От едната страна ми стояха министър на туризъма, социален
министър и т.н., а от другата – Ананиев и Дончев. Беше само гюрултия“, уточни лидерът на ГЕРБ.

„Нямаше нещо, с което да не се опитаме да я оправим тая криза. Колегите от Европа ме питаха мен, понеже аз пръв затварям и пръв отварям. Казвах им: „Сега мисля да пусна за 2 седмици ресторантите“. Първите, които пуснахме стадиони с 30 процента публика, бяхме ние. Държахме плато“, каза Борисов.

И добави: „Ние нямаше от къде да видим. Помните, че Тръмп беше извадил хладилни тирове и товареше умрелите. Помните в Италия какво беше. В такава криза трябваше да вземем решение“.

А Алибегов заяви от своя страна: „Тогава имаше диалог. сега има диалог, ама той е колкото да го имаме. После се чудят защо протестират хората. Ние със сигурност няма да може да минем зимата, ако се продължава така“.

„Поемам ангажимент за пътищата, фонда, да се продължат мерките, които въведохме заедно и дългосрочна рекламна стратегия за туризма на България“, обеща Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ