Политически потрес: Кирил Домусчиев се включи в изборите, вкара в съда министър на Радев

7 Dni Bulgaria11.11.2021
Кирил Домусчиев

Бизнесменът Кирил Домусчиев е завел дело за клевета срещу служебния министър на транспорта Христо Алексиев. Това написа председателят на КРИБ в личния си фейсбук профил. Публикацията му е по повод интервю на министъра пред изданието „Капитал“.

В него Алексиев казва, че Домусчиев е получил най-голямото пристанище у нас в Бургас на цената на два апартамента. Алексиев твърди още, че в момента Домусчиев продава концесионера на бургаското пристанище, а през 2019 г. държавата е удължила договорите и така той е получил единствените две концесии с максимален срок 47 години.

Домусчиев определя тези твърдения като лъжи, а Алексиев се надявал да остане министър и в следващо редовно правителство.

От Фейсбук на бизнесмена Кирил Домусчиев:

Скъпи приятели,

Днес за пореден път министърът на транспорта Христо Алексиев изрече куп лъжи и неистини в свое интервю, естествено за медия от групата на олигарха Иво Прокопиев. Този път обект на нападките и лъжите му е концесията на пристанището в Бургас (този човек е за втори път министър и интересно защо чак сега и точно преди избори видя нередности?!).

Ясно беше, че министърът на кръга Капитал готви по поръчка това интервю и поредната порция лъжи. Ние също получихме въпроси от Капитал. Коректно отговорихме и прилагам тук нашия отговор, като всеки може да прочете и да види как посочените от компетентния и некорумпиран министър на Иво Прокопиев и Христо Иванов числа не кореспондират на числата от отчетите на концесионера „БМФ Порт Бургас“ ЕАД.

Както ще прочетете в материала ни, аз имам повод да се гордея с постигнатото като концесионер, а не само да заведа поредното дело срещу този поръчков министър за неговите клевети и за претърпените в тази връзка вреди.

На всички е ясно кои са неговите кукловоди и как му е обещано да остане министър при едно ново правителство. Схемата е една и съща – някой казва една лъжа пред някоя от медиите на Прокопиев, те си я препечатват една от друга и след това двама юнаци – Христо Иванов и Ивайло Мирчев се появяват навсякъде и си правят евтин политически пиар на чужд гръб.

Естествено, обект на клеветите им са бизнесмени, които „не рекламират“ в медиите на Прокопиев и са успели личности, за да вдигат рейтинга на политическия му проект. Не е важно, че министърът не извади нито едно доказателство (пазел ги за съда!?).

Важно е сега предизборно да се помогне на политическите креатури на Прокопиев. А пък после решението на съда за клеветите няма да има значение. Проста схема, но явно работеща в нашето общество!

Ние с брат ми не се занимаваме с политика, инвестираме в България, строим заводи, пристанищни терминали, кораби, стадион и базите му и вместо да се концентрираме върху това, трябва да отделяме време и енергия да обясняваме, че „нямаме сестра“.

В такава среда живеем! И докато има такива олигарси и кукловоди като Прокопиев с неговите политически креатури, НПО-та и медии, бизнес средата ще е лоша и не ни чака нищо добро!

И знайте, че гласувайки за Христо Иванов и неговата партия, вие всъщност гласувате за полуфалиралия бизнесмен и олигарх Прокопиев! Вие направете своя избор!

P.S. Моля прочетете внимателно приложения материал и след това логично ще си зададете въпроса: „Защо министърът на транспорта се занимава с успешен концесионер, а не с подопечното му пристанище „Варна“?“

Днес моите адвокати заведоха първото дело за клевета срещу Христо Алексиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ