Рашков избяга от брифинг след: „Виждал ли сте се с Гювен, коя е тази жена, откъде са милионите?“

payimage-509404

Очаквано Бойко Рашков нарече политически измислици откритите  допълнителни машини за гласуване в складовете на „Сиела“ като целта била тревога в обществото. Устройствата били внесени по въздух и не са минали по същия път на останалите на ЦИК.

„Бизнес на „Сиела Норма“ си е закупуването на другите машини, а не на българската държава. Този, които е купил тези машини, то той да отговори на въпросите“, за пореден път се оправда Рашков

Достъп до устройствата няма и те се охраняват, увери той.

„МВР не се самопроверява, няма за какво, ние по искане на ЦИК вчера проверихме машините на „Сиела“ – къде и как се съхраняват и са открити на адрес като ЦИК. Разпоредили са на МВР да пази и да запечата складовете, да бди над тях“, каза силовият министър на кандидат-премиера Румен Радев като заяви, че нарочно споменава ЦИК постоянно. „Обвиняват ни в несъществуващи грехове. Включително днес ни погребаха в Русе“, каза той.

Заяви, че някои политически партии не са се отказали да пазаруват гласове.

„Свидетели сме отново на криминална активност от две политически партии у нас – това са ГЕРБ и ДПС. Ще покажем днес и утре, че и в неделя и в следващата седмица, клипове и снимки за тези две политически партии“, закани се предизборно министърът.

Той не спря с политическата атака и заяви, че „така някои лоши политици искали да вземат властта“.

На въпрос обаче за срещата му с турския милиардер Гювен, от къде е произхода на парите за неговите 19 имота и няма ли конфликт на интереси, при това, че неговата служителка от вътрешна сигурност е съпруга на човека, който изработва ключа за машинния вот, Рашков заяви, че това нямало общо с пресконференцията и не отговори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ