Първа партия в парламента отказа коалиия с Кирил Петков: Национален предател, продаде Македония

7 Dni Bulgaria16.11.2021
payimage-510287

Като „изключително безотговорно и изключително престъпно изказване“ определи пред БНТ позицията на Кирил Петков за Република Северна Македония/РСМ/ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Поводът е заявката на Кирил Петков за нов подход към решаването на въпроса за ветото на страната ни, както и че трябва да преосмислим политиката си към западната ни съседка и обещанието, че политиците у нас повече няма да правят проблеми.

„Политиците у нас никога не са правили проблемите“, напомни Костадинов по повод думите на лидера на „Продължаваме промяната“/ПП/, които бяха цитирани от македонските медии.

Лидерът на „Възраждане“ припомни, че преди месеци американският президент спомена само две имена на българи покрай инициативата „Три морета“ – това на президента Румен Радев и на тогавашния служебен министър Кирил Петков. Затова на този етап „Възраждане“ не намира сходства с победителите на вота.

„България в момента е окупирана американска територия“, отбеляза Костадинов.

По думите му от партията ще определят отношението си към останалите формации в парламента на базата на заложеното в собствената им програма.

Корнелия Нинова: Подавам оставка! Партията на Румен Радев убива БСП!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ