Кирил Петков си напазарува Слави за „Златен пръст“, дава му БНБ! Трифонов спазари и Ива Митева

Слави Трифонов

Слави Трифонов, който дълго време осмиваше „Златния пръст“ Волен Сидеров, сега сам се превръща в такъв. В разговорите с харвардските аферисти Кирил Петков и Асен Василев чалгаджията е договорил за своята партия два много сладки поста.

Според източници от партията на Слави за трети пореден път първа сред депутатите ще е Ива Митева, която председателстваше и 45-ия, и 46-ия парламент. Това е било едно от условията на Дългия, за да подкрепи кабинета.

На срещата с кокорковците били обсъждани и други имена. Като това на финансиста от “Има такъв народ” Любомир Каримански. Името му било предложено от ИТН за министър на финансите в бъдещо правителство. Получили обаче отговор, че единственият пост, който не подлежи на преговаряне, е този във финансовото министерство. Той трябвало да бъде за Асен Василев.

Тогава Трифонов настоял Каримански да е новият шеф на БНБ, тъй като мандатът на ръководството на банката изтече. Финансовият експерт от партията на Трифонов вече бе спряган като нов шеф на БНБ по време на 46-ото народно събрание, той оглавяваше и бюджетната комисия на краткия летен парламент.

Хората на Трифонов имали апетити и към земеделското министерство, както и към спортното, закъдето отдавна е гласен службогонецът Радостин Василев.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ