Унищожиха личния главорез на Румен Радев! Припомниха му един осъден на смърт

7 Dni Bulgaria19.11.2021
бойко рашков

„Роденият през 15 век – през 15 век, господин Рашков – Франсоа Вийон две години и половина се крие в „Сорбоната“. Всички знаят, че осъденият на смърт разбойник е в „Сорбоната“, но на никоя власт тогава – 15 век, господин Рашков, мрачно Средновековие – не е по силите да влезе и да изведе от рамките на Университета осъдения Франсоа Вийон“, това написа писателят Христо Стоянов в коментар на тема „Рашков, Франсоа Вийон, Сорбоната и… Харвард“.

„Защото тогавашното законодателство – 15 век, господин Рашков, мрачно Средновековие – не позволява дори представителите на властта да влязат в учебните заведения. И в „Сорбоната“, господин Рашков.

И В „Сорбоната“. В мрачното Средновековие, господин Рашков, един осъден на смърт разбойник, две години и половина е защитен от законите дори на тези, които са го осъдили…

Две години и половина той се крие в „Сорбоната“. Докато Вие за един ден нахлухте два пъти в Софийския Университет. Мисля, че и в „Харвард“ това е невъзможно. Толкоз…“, написа още писателят Христо Стоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ