ДеБъ усети, че иде страшна зима и врътнаха опашката: Може да нямаме министри в новия кабинет

7 Dni Bulgaria22.11.2021
борислав сандов

„В „Демократична България” се обсъжда и вариант, при който политическото обединение да не предложи министри, а да участва само с парламентарна подкрепа за един бъдещ кабинет. Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест“, заяви съпредседателят в оставка на „Зелено движение“ и член на политическия съвет на ДБ Борислав Сандов по бТВ.

„На първо място е важно да се разберем за политиките. Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането на правителството няма да подобри ситуацията“, каза Сандов.

Той заяви, че е част от работните групи за преговори: „Силно се надявам, че светнатите камери в този процес на първоначални разговори няма да създаде терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще дойде време на спорното“, каза съпредседателят в оставка на „Зелено движение“.

„Не ми е предлаган поста на екоминистър. Не сме обсъждали имена на министри“, каза още Сандов.

„МОСВ е в изключително тежко състояние, срещу него се водят четири наказателни дела и 15 наказателни процедури. Капацитетът е само в нашата партия това министерство да излезе в позитивна светлина“, заяви обаче съпредседателят в оставка на „Зелено движение“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ