ГЕРБ: Рашков и циганската любов избраха Радев! 73% от ромските гласове са за него

7 Dni Bulgaria22.11.2021
103

ГЕРБ си е запазила позициите. Когато срещу теб е ангажирана цялата машина и когато министърът на вътрешните работи тормози системно и тотално привърженици и членове на ГЕРБ и в същото време прикрива купуването на гласове. Аз се чудя как така ромска любов се появи така спонтанно, та такъв процент-73 на сто от тях са гласували за Радев. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Радев винаги е казвал, че е съмнително какво става в ромските секции. А сега 73 на сто от ромите гласуваха за Радев, изтъкна Митов.

Ние няма защо да хвърляме цялата вина на опонентите, но това не са демократични избори. Ако така ще я караме, няма да стигнем далеч. Ако така я караме, ще има още по-критични бележки в доклади на международните институции: Тепърва ще излизат докладите. Ще видим какво ще напише ЕК за тези избори и за състоянието на демокрацията, посочи зам.-шефът на ГЕРБ.

Бойко Рашков през цялото време се стараеше само едно-Радев да спечели вота. Затова той излезе с пореден път с фантазии и халюцинации. Например, че Борисов имал банка БНБ и ГДБОП казаха, че такова нещо няма. Това със саковете и чувалите бе опровергано, припомни Даниел Митов.

Рашков не се поколеба да влоши отношенията ни СЪС Съседна Турция, само и само да прокара внушението, че ние работим с ДПС. Цялата митология, че ДПС и ГЕРБ работят заедно се разруши на втори тур – гласувете отидоха по равно за Радев и Герджиков, отсече той.

Проф. Герджиков беше изключителен кандидат, направи прекрасна кампания Вярно е, че започна по-късно. Но така или иначе това беше брилянтен, академичен ум, човек, който познава Конституцията и законите, а на щаба на Радев ще кажа, че президентът трябва да е обединител, коментира Митов.

Той заяви, че ужасяващо ниската избирателна активност не дава добри перспективи за новоизбрания стар президент. Той е изгубил над 1 милион гласа и това е човек, избран за президент с исторически малък брой гласове, най-малко в цялата 30-годишна нова история, смята той.

Дори и да има възможност да бъдат изчистени избирателните списъци, активността в неделя беше ужасяващо ниска. Въвеждането на 100 процента гласуване стана неформален избирателен ценз. Да бяха написали, че хората над 65 години с основно и средно образование и малцинствата нямат право да гласуват, посочи той.

Много развити държави не са изоставили опцията за хартиено гласуване, припомни той.

Запитан дали биха подкрепили текстове за съдебната реформа, Митов заяви, че не може да се прави реформа като се маха този или онзи.

Новоизбраният стар президент забърка тежък скандал с Крим. Той трябва да бъде оставен в Дипломатическа и политическа карантина, докато не се научи да произнася, че Крим е украински, изтъкна Даниел Митов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ