Протест срещу кабинета „Радев“, предвождан от… Дядо Коледа, блокира София! Хиляди са навън

7 Dni Bulgaria10.12.2021
протест

С линейки лекари от болница „Лозенец“ блокираха преди малко булевард „Цар Освободител“ в столицата. Над 300 души стигнаха преди малко до парламента и скандират „Оставка“.

Сред тях има и студенти по медицина. Освен виковете и лозунгите „Оставка“ има и плакат „Резиденция Бояна за децата!“. Протестът е срещу решението на здравното министерство да слее клиничната база „Лозенец“, която е към Медицинския факултет на СУ, с детската болница.

По-рано днес стана ясно, че Медицинският факултет спира занятия днес в знак на протест срещу решението, а ректорският съвет на СУ ще разглежда казуса на 16 декември.

На протест в София са над 2000 души и от строежа на автомагистралите, които искат оставката на министър Комитова. Протестът е предвождан от… Дядо Коледа. Те също обмислят да отидат пред парламента и министерски съвет. Движението за момента в тези участъци е блокирано.

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ