Борисов: След Станишев и Орешарски имаше разруха, но след тези на Киро ще има катастрофа!

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предвиди големи проблеми за България с новата власт.

„След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези на Киро сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза“, каза лидерът на ГЕРБ.  По думите му членовете на партията по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната.

Борисов смята, че Радев „държи цялата силова машина – МВР, ДАНС, ГДБОП“ и смята, че бъдещето правителство ще е под тотален негов контрол.

Той подчерта, че в изказването на Петков го е впечатлило, че ще бъде върнат смисъла на израза „народен представител“ – само за един ден показаха, че са богоизбрани – Навсякъде влизаме със зелен сертификат, само за парламента не въведоха това правило“, каза Борисов.

Ние правителство, в което присъства Бойко Рашков – червеният кандидат за главен прокурор, няма как да подкрепим. А и никой не го очаква от нас. Но ние се съобразяваме с това как ни е подредил народа. Нека да покажат какво могат. Разбира се, че трябва да има толеранс, но, ако тръгнат да теглят милиарди, какъв толеранс. Ако имат правилни политики, ще ги подкрепим, нека да видим, каза още Борисов.

Той отказа да направи прогноза колко би изкарал новият кабинет, „защото това може да реши само народа“.

На въпрос дали в понеделник депутатите на ГЕРБ ще влязат в парламента, когато би трябвало да се гласува новото правителство, той отговори, че няма причина това да не се случи. И отново заяви, че ГЕРБ няма да подкрепи кабинета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ