Иван Гешев подпали държавата! Престъпници хвърляли Радев и Рашков срещу прокуратурата

7 Dni Bulgaria12.12.2021
Иван Гешев

Прокуратурата ще сезира български и европeйски институции за безпрецедентния натиск, който МВР оказва над държавното обвинение по разследването за „Хемус“, обявиха на брифинг в присъствието на ръководството от институцията.

„Не става въпрос за война между МВР и прокуратурата. Води се война срещу прокуратурата. Интерес от това имат само престъпниците. Естествен резултат от това е бум на престъпността. Цената ще я платят българските граждани. За първи път виждам такъв неправомерен натиск над редови прокурори, и то дами. Днес са те, утре ще са съдиите, вдругиден ще сте вие, медиите, или обикновен гражданин, чиято позиция не се харесва на някого. Чух, че Бойко Рашков е казал, че това е професионален конфликт. Не е това. Вероятно е незаконен натиск върху магистрати да извършат престъпление срещу правосъдието. Явно някои хора така възприемат основните европейски принципи и стандарти като върховенство на правото и разделение на властите. Няма да воюваме с никого, освен с престъпността“, заяви главният прокурор Иван Гешев.

„Помня много конфликти между институциите, но те винаги са личностни. Те не трябва да се пренасят между институциите. Това ощетява обществото. Всеки има своите функции в наказателния процес“, допълни зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ