Погребално слово за отмъстителния примитив Румен Радев

7 Dni Bulgaria12.12.2021
румен-радев-2

Българската прокуратура е последният бастион срещу тиранията на сталинистите.

Тази сутрин млади жени и мъже мъже – прокурори, се оплакаха безпрецедентно, че шефовете на МВР ги натискат по делото „Хемус“.

Няма как тези млади жени и мъже с притеснени лица и нервен тон да бъдат опаковани като „слуги на мафията, Пеевски, статуквото и ГЕРБ“…Няма как да изкарат, че разиграват театър по поръчка….

Пак повтарям – полицията заплашва прокуратурата и самата прокуратура свидетелства за това публично.

Само този факт вече би бил достатъчен в една системно функционираща държава за оставката на вътрешния министър.

България, уви, не е системна демокрация с разделение на властите, а ляво-популистка партокрация от авторитарен тип. Абсолютизмът на отмъстителния примитив Румен Радев се разгръща в посока пълно подчиняване на съдебната власт и употребата й за саморазправа с политически противници.

Знаем за какво е натискът над прокурорите – репресивната машина на Рашков иска обвинения срещу политици от ГЕРБ. Такъв е залогът за оставането на Рашков в редовното правителство, такава е единствената му мисия в МВР – да натика Борисов зад решетките, да го „приключи“ като лидер и човек.

Е, не съм прав, има още една – да шпионира киретата в полза на господаря си, да не вземат да кривнат и да си повярват…

Парадоксално, спасителната сламка за свободността у нас е…държавното обвинение. Дотам я докарахме, изпаднахме в поредния оксиморон.

Присъствието на Иван Гешев в Съдебната палата ограничава произвола на арестите. Нормално, режимът подхваща ударна атака срещу Гешев – персонално, а после и срещу всички български прокурори по вертикала надолу. И първите жертви ще са магистратите от брифинга днес.

От профила във Фейсук на журналиста Недялко Недялков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ