Депутат на бачи Кики роди най-тъпото предложение в историята на парламента! ГЕРБ е в потрес

7 Dni Bulgaria16.12.2021
payimage-514699

Предложение на “Демократична България” за промяна на Правилника за Народното събрание предизвика бурни реакции по време на пленарното заседание в парламента днес, пише Монитор бг.

Депутатите предложиха да се носи наказателно-административна отговорност при отказ на лица и органи да се явят в комисиите при покана.

Идеята за промяна на този член от правилника предизвика неодобрение още вчера по време на комисията, отредена за работа по нормативния акт.

Тогава Хамид Хамид заяви, че ако се въведе такова изискване, трябва да се изберат органи, които да установяват нарушителите и да издават нормативен акт.

Днес обаче депутатът от “Продължаваме промяната” Константин Бачийски, който взе предложението присърце, вече беше измислил решение. За административно-наказателен орган той предложи председателя на Народното събрание.

Екатерина Захариева от ПГ на ГЕРБ-СДС обясни, че подобно предложение е абсурдно, тъй като ще трябва народните представители да доказват, че са ги призовали и поканили по надлежния ред. “В такъв случай трябва да има и призовкар”, пошегува се депутатът.

„Тази трагедия никак не е смешна, не може да стане това, което си го представяте“, заяви от своя страна народният представител от ГЕРБ Маноил Манев.

Той обясни, че няма как парламентът да се превръща в административно-наказателен орган, в противен случай трябвало да се направи стая за задържания, заяви той. “Притеснително и страшно е, че съществува такъв начин на мислене”, коментира депутатът.

В крайна сметка предложението беше отхвърлено и члена от правилника бе приет без промени.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ