Крият ужасяващо престъпление на Румен Радев и Кирил Петков: 35 000 жертви за 6 месеца!

86

Повече от 35 хил. души останаха без препитание за по-малко от шест месеца, в които командваха бандите на Румен Радев и Кирил Петков. Всяка седмица уволнените работници и служители са повече от назначените, показват данни на Националния статистически институт. Негативната тенденция започва от началото на месец юли и продължава досега.

Само през миналата седмина регистрираните нови безработни са 6285 души, а наетите на работа са с над 1200 по-малко – само 5014 души, обявиха от НСИ. Служебното правителство промени мярката за запазване на заетостта 60/40 през лятото, така че по-малко фирми могат да се възползват от нея. Това веднага се отрази на пазара на труда.

От началото на месец юли до средата на декември уволнените хора са над 124 хил., показват данните на НСИ. Същевременно назначените на работа са само 89 хил. души. В резултат нетно над 35 хил. души са жертвани от работодатеите и са без възможност да изхранват семействата си. Негативната тенденция всяка седмица уволнените да са повече от назначените започна от лятото, много преди въвеждането на зеления сертификат, който само задълбочи проблемите, защото доведе до допълнителен спад на оборотите на търговските обекти.

За периода от юли насам уволнените са повече от назначените във всички области на страната, с изключение на Габрово. Най-тежка е ситуацията в Пловдив, където съкратените за периода са над 10 хил. Същевременно назначените са малко над 6 хил. Така нетно над 4 хил. души в област Пловдив са останали без препитание. В София уволнените са повече – близо 11 хил., но и назначените са повече – близо 9 хил. В резултат безработните в София са нараснали по-малко, отколкото в Пловдив.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ