Бойко Борисов в извънредно ключване към Кирил Петков: Киро, какви са тия глупости в Брюксел?

7 Dni Bulgaria21.12.2021
Бойко Борисов

Никой не обясни, че мораториумът не решава проблема. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с депутати в централата на партията. Той е категоричен, че проблемът просто е отложен за 1 април.

„Как сме регулирали досега? Държавата поема буфера, ей това се опитахме да им предложим, но не ни разбраха“, обясни той.

„Въглищата ли станаха по-скъпи? Заплатите на работниците ли се вдигнаха, за да се вдигне цената в пъти?“, попита Борисов.

Борисов заяви, че трябва в парламента да се настоява за по-ранно приемане на бюджета „Чувам, че евентуално януари или февруари, като се приеме бюджетът, ще трябва да се актуализира юни“. Напомни, че и на тях са им предлагали два пъти мораториум, но не се съгласили, защото това отлага проблема.

„След Орешарски платихме за КТБ, за американските централи и за руските реактори, над 6 млрд. Популисткото харчене на пари някой трябва да го върне. Ако искат да чуят, добре. Цялата власт е тяхна, те носят цената на управлението. Ние ще се включваме от тук, във фейсук, от тоя профил той е нашата Свободна Европа за симпатизантите ни. Никъде вече не може да се чуе нищо критично, нищо обективно“, каза Борисов.

По темата със зеления сертификат лидерът на ГЕРБ коментира, че той трябва да е или за всички или за никой. „Демократичният свят прие сертификата и той работи, а тук Кацаров така го въведе от днес за утре и така го опорочи. Вие като ПГ ще настоявате да е за всеки човек и не може да се дели парламента. И каква е тази мода да се издава заповед за след 50 дни, е това е популизъм. За да отидеш на ресторант трябва сертификат, но не и за държавните служители“.

Според него с ваксините за децата е могло да се изчака. „Докато не сме на 100 % сигурни, че това е гарантирано, че не уврежда, не се налага. Те го карат по-леко“.

Борисов коментира и срокът от 100 толеранс за всяка власт. По думите му мнозинството се държи така, все едно ГЕРБ са управлявали, а не Радев и служебния кабинет.

„Тези 100 дни отдавна са минали, Асен Василев, Стефан Янев и Бойко Рашков са 2 и 3 път министри. Въпреки това, че ще дадат 100 дни на онези министри, които не са били досега във властта – на културата, на спорта например.

Борисов нарече глупост заявката на Кирил Петков да ходи пеша,

„Той губи време, има криминални лица, всякакви – може би искал да изглежда народен . Той и Радев ходи с колело на работа, но веднъж, И аз съм правил такива глупости“, спомни си лидерът на ГЕРБ.

По думите му е важно държавата да върви напред, но с тези цени на тока и газа ще е трудно.  Той изрази надежда да пуснат газовата връзка с Гърция и заяви, че са имали време за азерския газ.

Иначе ГЕРБ ще предложи в НС ДДС за ресторантьорите да остане 9% до края на 2022 година, което в момента важи до края на 2021.  „Ако не се приеме до 31 декември, ще платят 9 % а тези, които платят след полунощ ще дадат 20 на сто. За да няма хаос, предлагаме до 2022“.

Поръча на депутатите да следят какво се случва в Украйна.

Нека да покажат какво могат това е добре за държавата, ние не искаме да препънем никого, каза Борисов в заключение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ