ГЕРБ: Предупредихме, че мрачни същества изпълзяват от скривалищата си, водени от президента

7 Dni Bulgaria22.12.2021
payimage-514562

Призив да се премахнат сътрудници на Държавна сигурност от кабинета на външната министърка Генчовска отправи от Даниел Митов от ГЕРБ в декларация от името на парламентарната група.

„През последните 30 г. ДБ води тежка битка, за да скъса с тоталитарното си минало. Структурите на ДС са виновни за съсипването на съдбите на стотици хиляди. В продължение на 45 г. именно ДС гарантираше политиката ни да бъде според желанията на Кремъл, а дипломатите ни да останат безгласна буква“, обясни той от трибуната на парламента.

Митов заяви, че при управлението на Борисов е имало практика да не се назначават сътрудници и агенти на Държавна сигурност. „ДС се върна на бял кон в политическия кабинет на външните работи“, каза той и посочи, че за главен секретар се назначава Иван Петров, началник на канинета Петьо Петев, Петко Сертов ще е назначен за съветник.

„А кога ще пенсионираме ДС? Миналата седмица при гласуването на кабинет ви предупредихме, че мрачни същества ще изпълзят от скривалищата си, за да завладеят държавата отново. Иска ни се да чуем ПП, ИТН по въпросните назначения. Кой направи тези назначения? Да не се окаже, че реалната власт се намира в президенството, а лицата на промяната са фасада, която се разпада“, каза още Даниел Митов.

Той обясни, че ГЕРБ никога няма да приеме реабилитирането на комунистическия режим и поиска незабавно да бъдат уволнени хората от ДС и да се отрекат от комунистическото минало.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ