Разкриха Корнелия Нинова защо ревнува Радев! Ами за ревност си е…

7 Dni Bulgaria24.01.2022
payimage-510685
„Вече можем да кажем, че БСП е партията на Корнелия Нинова. Това е добре за Нинова, но не знам колко е добре за БСП. Инерцията е силно нещо, политиката често е това, отвътре погледнато. Отвън обаче е по-ясната картина. Отвън изглежда така, че все едно БСП се свива. Сега прилича на чистка, на единоначалие. Може да се окаже, че БСП като СДС не си намира нова работа след края на прехода“. Това каза в предаването „12+3“ на БНР Първан Симеонов от „Галъп Интернешънъл“.

 

Според него това, което се случва с БСП, е симптоматично за това, което се случва с добрите партийни организации въобще: „Може би на мода идват друг тип движения, по-избухливи, по-мрежови, по-разтегливи. Но нека отбележим и един успех на Корнелия Нинова – БСП стана приемлива опция за участие в управлението. Картината не е черно-бяло. Но случилото се на Конгреса не говори добре за случващото се в БСП“.

Първан Симеонов посочи, че се отваря място за нова формация, но подчерта, че трудно се създава нова партия с отломки: „Това, което Нинова е прочистила от БСП, трудно може да състави партия. Има шанс и това е президентът Радев. Той е главната фигура в това пространство. Той е харесван и не само от бесепарите, но и от по-широк кръг от хора. Може би занапред ще наблюдаваме тихо противоборство Радев – Нинова. Нинова възприема Радев като конкурент, това е голяма политическа грешка на БСП. БСП проявява ревност на монополист“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ