Нито ден без убийство в държавата на Бойко Рашков: Бандит с 9 присъди закла мъж

бойко рашков

50-годишен мъж е убил жестоко с нож свой приятел, който му бил на гости в дома му в Първомай, стана ясно от брифинг на Окръжната прокуратура в Пловдив.

Саморазправа и скандал след употребата на алкохол е в основата на кървавото престъпление, като то е станало пред свидетели в обща компания на семейства.

„С нож му нанася няколко удара в корема, наръганият се е опитал да избяга и е бил догонен на улицата от нападателя си. Раненият мъж паднал на тротоара, където е и починал. Бил е откаран в болница, въпреки че вече е бил мъртъв“, съобщи зам.-окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов.

В здравното заведение е отишъл и нападателят, но от прокуратурата не могат да обяснят на този етап защо.

50-годишният извършител е задържан за 24 часа, очаква се да получи обвинение за умишлено убийство.

Той е осъждан 9 пъти досега – за кражби и средна телесна повредена, лежал в затвора.

„През 90-те години е изтърпявал доста дълго време наказание лишаване от свобода. Последните му осъждания са за дребни кражби, за които му е била наложена пробация“.

Така с това престъпление се спазва тенденцията откакто Бойко Рашков е министър, на ден да се извършва поне едно убийство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ