Това вече е взрив от Борисов: Радев е недоволен от Кирил Петков, затова пусна Мая да го плюе

7 Dni Bulgaria29.01.2022
47

„Вече е януари, а още нямаме план за възстановяване. Няма план, защото не знаят какво да напишат.“, това коментира в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с актива на партията, с работодатели и представители на бизнеса в града.

Бившият премиер цитира обидните думи към българските работодатели на финансовия министър Асен Василев, който ги нарече „некадърници“.

„Ние не мислим така в ковид кризата полагахте огромни усилия да плащате на работниците. Поднасям извиненията си, че докарахме до тук българския бизнес да го мислят за некадърен, това си поискахме и това получихме. Много от Вас поемат за десетилетия напред да дадат добро образование на своите работници. Поднасям извиненията си към Вас, че са ви нарекли „некадърници“. Благодаря Ви, че не сте се уплашили и сте тук. Защото тези така действат на другия ден пристига полиция, служби, НАП – да проверяват. Затова и Спецов са получили 37 000 лв добавки.“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Погледнете как изглеждат санираните блокове и как изглеждат другите – и това повече няма да продължи. Ако ние управлявахме, щяхте да имате зала – 10 млн. бяхме гарантирали. И само щяхме да се пазарим дали да е голяма като в София, дали да е като в Бургас или друга.“, обясни Борисов.

„Какво не се случи в Стара Загора – от Аязмото до Станционната градина“, попита Борисов.

„Представяте ли си каква некадърност е да не са готови още с Плана за възстановяване и устойчивост“, възмути се Борисов.

„Най-малко на мен отива да защитавам служебния енергиен министър на Румен Радев. Съгласна ли е г-жа Нинова, която говореше за засилване ролята на държавата, да бъдат допуснати отново посредниците в газа.“, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Вчера разбрах от Мая Манолова, че не харесва ПП. И нас не ни харесва, но Манолова е дългата ръка на Радев – той не е доволен от тях. До няколко месеца ще направят още една партия – виждате как работи моделът. Христо Иванов доведе ДБ до 6 % и видяхте, че продължава да говори каква задача от народа. Всички защитници на народа, а народът обеднява с инфлацията всеки ден. Всичко е пълен провал“, категоричен е бившият премиер.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ