Рашков прати полицаи да тормозят болния от КОВИД шеф на „Булгаргаз“, автомобилът им се запали

7 Dni Bulgaria29.01.2022
николай петков

Отстраненият с преврат от „Кирил Петков директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов е подложен на силен полицейски натиск.

Към 7:30 ч. в петък денят му започва с посещение на двама полицейски служители в дома му с настовянане да бъде отведен на разпит. Нито му дават призовка, нито някаква заповед, нито друг документ. Искат да тръгне с тях.

От предната вечер обаче Павлов е с болки в гърлото и бърз тест дава положителен резултат за ковид. Полицейските служители обаче не вярват и по инструкции от началството викат екип от МВР болница да тества изпълнителния директор в дома му. Лабораторният PCR потвърждава, че температурата и силната кашлица на Павлов не са шега работа, а наистина ковид.

Полицаите си тръгват, но само за няколко часа. Вечерта двама отново пристигат на проверка, за да се уверят дали изпълнителният директор и семейството му спазват карантината. След като виждат карантинирания с очите си, си тръгват. Спомнят си, че са виждали Павлов по телевизията като министър на енергетиката през 2017 г. в служебния кабинет на Румен Радев…

На сутринта в събота блокът осъмва със специална охрана. Полицейска патрулна кола е паркирана в близост с пряка видимост към входната врата на шефа на газовото дружество. Засиленото полицейско присъствие в кв. „Манастирски ливади“ можеше само да радва жителите в района, ако не беше неприятен инцидент още преди обед.

Поради ниските температури и твърде продължителното дежурство на полицаите пред блока двигателят на отрудения патрулен автомобил прегря и се подпали. За щастие жертви и пострадали няма. Униформените спешно да викат колегите си от пожарната.Налага се само движението на автомобили по тясната и непочистена от снега улица временно да бъде спряно. След инцидента полицаите остават да носят дежурството пред дома на газовия шеф с друг автомобил и неясно с каква задача.

Едно е сигурно – каквато и друго да им бяха възложили полицейските началници, щеше да има повече смисъл от това да висят пред дома на болен от ковид изпълнителен директор и да си играят на Джеймс Бонд. Колко разумно се харчат парите на данъкоплатците за тази работа е ясно.

Но явно „Булгаргаз“ е прекалено важна хапка за новото задкулисие, което явно не си поплюва.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ