ГЕРБ съсипа министъра с гела! Оказа се много комплексиран на тема „влиятелни жени“

7 Dni Bulgaria30.01.2022
радостин василев

Неандерталското поведение и говорене на министър Радостин Василев днес, накара доста емблематични лица на ГЕРБ да го ошамарят. Руди Гела си позволи да обижда Дани Каназирева, а след заяждането му с Илиана Раева, вече остава впечатлението, че този е доста комплексиран на тема влиятелни жени.

От Фейбсук профила на депутата от ГЕРБ Дани Каназирева:

„Относно днешното изказване на спортния министър по мой адрес, единствено ще кажа, че само един слаб човек, без аргументи и със сериозни комплекси относно собствената си компетентност, може да се държи така грубо и невъзпитано. Не знам за какви грешки говори, но по-голяма грешка от това подобни хора да бъдат министри, няма. Няма да коментирам правната страна на приятелското му назначение за изпълнителен директор на спортния тотализатор, защото тя е ясна – момчето е попълнило декларация, в която е заявил, че няма несъвместимост, въпреки че все още е бил действащ народен представител, но по-страшното е, че вместо да се извини днес т.нар министър, си позволи грозен, груб и невъзпитан език, което се превръща вече в норма на поведение за хората на Трифонов. Ако това е промяната, жалко за страната ни.“

От фейсбук профила на депутата от ГЕРБ Николина Ангелкова:

„Промяната дойде. Нов морал, нова лексика, деполитизация на търговски дружества.

Министър Радостин Василев,

Радвам се, че осъществявате мониторинг на парламентарната дейност на ГЕРБ. Уверявам Ви, че в бъдеще ще имате още много поводи да наричате народни представители в медиите „пискуни“ и да чувате публично критики за дейността си. И двете безспорно допринасят за разгръщане на Вашия публичен образ.

Гордеете се, че сте юрист, а един от първите Ви актове получи шамар в съда 6 дни след издаването му.

В първия си ден размахахте пръст на най-успешния български спорт – художествената гимнастика. Последва прегръдката на Юда с може би една от най-уважаваните и ценени жени в света на спорта. Амплитудата в настроенията Ви, а вероятно и в политиките е голяма. Предстои да разберем.

Сменяте „нашите“ с „вашите“ само по критерий, че са от партия ИТН и без юридически аргументи, а говорите за деполитизация на търговски дружества

Предложихте на членовете на правителството на Северна Македония да поиграете футбол, което предполагам, че е сред основните Ви механизми за решаване на въпросите между двете страни.

Очаквайте г-н Василев, все повече въпроси за Ваши решения и отговорности, защото е време да започнете да се държите като управляващи, а не като популисти и начинаещи кандидат политици.

Благодаря на г-жа Мария Цънцарова за репликата, че поведението на министър Василев не е джентълменско по време на поверения ѝ сутрешен ефир днес в Тази събота и неделя.

bTV Новините

Хубава неделя

От Фейсбук на Десилава Атанасова:

Г-н Радостин Василев,
Коментари, целящи унижение на колеги от парламентарната група, чиито председател съм са недостойни за български министър.
Политическата коректност изисква да спазвате определени норми на поведение по отношение на представители на друга власт.
Елементарното възпитание изисква да не си позволявате квалификации за външния вид на жена, а етичните норми изискват публично да поднесете своите извинения към народните представители, които обидно по отношение на външен вид и образование, квалифицирахте в национален ефир.
Г-н Василев, дори Виктор Юго да не Ви е любим автор, имайте предвид, че преди повече от век е написал, че:
„Уважението към жената е мерило на прогреса на нацията и социалния живот.“
В политиката полът е без значение, но уважението все още е мерило за прогрес.

 

От Фейсбук на Тома Биков:

Министър, който сипе публично обиди срещу депутатки от опозицията е симптом на заболяване на управлението. А заболяването е повърхностност, простотия и арогантност на случайно попаднал на висока позиция човек. Ако Кирил Петков вярва, че неговото управление не трябва да бъде с образ на простоват и гелосан австралопитек, най-малкото трябва да се извини от името на спортния си министър на Дани Каназирева и Николина Ангелкова. Защото министър Руди Гела се извинява само след като получи обаждане от собствениците си. А в случая не сме сигурни дали те ще му се обадят. С участието си в бТВ Руди не навреди на опозицията, а на управляващите. И ако те не го разбират означава, че не знаят къде се намират.  
 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ