Кирил Петков ще проверява общините дали харчат за „златни“ лампи, помощи няма да има за всички

Кирил Петков

Правителството ще обсъди лостове и мерки за подпомагане на общините, които имат проблеми с изплащането на консумираната електроенергия в базисни институции като училища например, улично осветление и прочие.

Това каза в началото на редовното заседание на Министерски съвет в сряда премиерът Кирил Петков.

„Много важно е да обсъдим високите цени на тока и газа и как да работим с част от проблемите, които засягат общините, които имат затруднения с училища, улично осветление“, каза министър-председателят.

Подкрепата обаче далеч няма да е безусловна, а именно обратното – общините на първо място следвало да са изрядни, що се отнася до харченето на публичен ресурс.

„Да сме сигурни, че общините, които имат тези проблеми, имат и най-прозрачния начин за харчене на техните бюджети. Защото от една страна виждаме, че има такива, които от една страна казват, че нямат средства за училища, осветление или детски градини, но в същото време виждаме непрозрачно харчене на обществени пари“, каза правителственият шеф. И даде конкретен пример – „златните“ столични лампи.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ