Каракачанов за твърденията, че бил вербуван от македонските служби: Чакам си дипломата от Скопския университет

красимир каракачанов

Лидерът на ВМРО и бивш вицепремиер Красимир Каракачанов бил вербуван от службите в Югославия при посещение от обменна програма за студенти в края на 80-те години в Скопие. Това твърдение отправи в интервю Слободан Богоевски, първият шеф на македонската държавна сигурност.

Богоевски изрично е попитан от македонския журналист дали „нашите служби направиха Каракачанов сътрудник“, на което отговаря утвърдително.

Реакцията на бившия министър не закъсня.

„С темповете, с които македонистите измислиха историята на РС Македония, очевидно започват да измислят и личната ми биография“, написа той по този повод на страницата си във Фейсбук.

„Неспособността на службите в Скопие да скалъпят дори една, звучаща достоверно интрига ми вдъхва сигурност, че напъните им да обявят и континента Европа и Луната като изконно техни територии ще приключат със същото фиаско“, заявява Каракачанов.

„Очаквам си дипломата от Скопския университет и Ви уверявам, че ако славните македонски служби имаха поне един „соработник“ като мен, то Скопие отдавна щеше да е част от Благоевградска област.

от фейсбук профила на Красимир Каракачанов



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ