Цацаров: Няма да стана защитен свидетел, ставам прокурор

Сотир Цацаров

Дебатът за моята оставка беше доста дълъг, дори неочаквано дълъг. Ако трябва да говоря шеговито, в този дебат се чу „и дойде денят да се споменава името на този, чието име не се споменаваше“.

Що се отнася до по-сериозната гледна точка един от малкото, които каза, че трябва да стане това, което от правна гледна точка трябва да стане беше Ива Митева. Тя коментира, че оставката трябва да бъде гласувана, защото е подадена по надлежния ред.

Ако някои от хората, които излязоха от парламентарната трибуна, все пак трябваше да подходи реално, може би щом превръща оставката ми като политически акт, може би трябваше да осигури присъствието ми в парламентарната зала. Това коментира председателят на КПКОНПИ Сотир Цацаров пред журналисти.

Той коментира още, че няма да стане защитен свидетел, а ще стане прокурор. „От 1 март ще стана прокурор, а най-вероятно моят заместник ще стане председател на комисията. Едва ли ще има избор на нов председател. Няма капацитет, за да се избере нов председател на КПКОНПИ“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ