Скандалната транс изложба зачената още по-скандално

4b156fa4263cf97f7b75adc47777590c

Скандалната изложба “Другите българки” още месец преди официалното й показване вече постигна целта си – шум, още шум, много шум, какъвто задължително съпътства акциите на ЛГБТ общността и особено на представителите на последната буква в абревиатурата – трансджендърите.

Това са тези, които никак не одобряват биологичния си пол и всячески се опитват да се отърват от него. Понякога по няколко пъти – до постигане на задоволителен резултат. Който, оказва се, не е задължително да е последен. Това е и най-пискливата общност по отношение защита правата на жените, които обаче всячески се стремят да изтрият.

Опитът за „изкуство” с изчегъртаните жени в картините на Майстора, подменени от въображаеми „жени”, само доказва това.

За неразбралите, макар че покрай вдигналата се пушилка е съмнително някой все още да не е чул – съвсем случайно навръх женския празник 8 март в т.нар. пространство “The Steps” в центъра на София артистът Михаил Вучков ще представи изложбата “Другите Българки” (и документалния филм “България в транс”), в който „българките” са биологични мъже, на които вече много им е писнало да са мъже и се стремят да транзитират до противоположния пол. А уж движението им категорично отрича да има само два пола.

Съвсем случайно т.нар. изложба с долнопробни ментета – имитации на някои от великите картини на Владимир Димитров-Майстора, съвпада с честването на 140 години от неговото рождение. Впрочем, съмнително е дали Майстора би подбрал за картините си „модели” с имена като Данита Мейсън, Иванова Емили, Жулиета Интергалактика, Лайла Аградо, Маги Пападополова, Наташа Рич, Ребека Тайгър Кеш, Мелиса Рангелова.

Също така случайно – оказва се, че държавата чрез Национален Фонд “Култура” е финансирала модерното „изкуство” със скромна субсидия от 10 000 лева (вместо поисканите двойно повече).

Председател на комисията на Национален Фонд “Култура” в категория “Социално ангажирано изкуство”, също така случайно, е Симеон Василев, който по телевизиите категорично изрази подкрепата си за проекта и обясни процеса, през който преминава всяко едно предложение към Национален Фонд “Култура”.

И още по-случайно: същият този Симеон Василев е съучредител на фондацията GLAS (Gays and Lesbians Accepted in Society, която се е заявила, че работи за равенство и приемане на ЛГБТ хората в България).

Излиза, че ЛГБТ активист промотира и одобрява държавно финансиране за ЛГБТ проект. Това във всички държави по света се нарича конфликт на интереси, пише Лупа.бг

Има и по-неприятно звучаща дума, започваща с кор…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ