Генерал Гном: Вече ние сме на власт! Румен Радев и другите да се приберат в президентството!

7 Dni Bulgaria07.02.2022
payimage-512794 (1)

Много обичате да прекъсвате хората на най-важното място, тази забележка направи лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов на водещия на Нова телевизия Виктор Николаев при гостуването си в студиото тази сутрин.

Политикът се изнерви, защото журналистът се опита да му зададе друг въпрос, докато той обясняваше за намесата на Русия в енергетиката ни.

„Добре… Кажете!”, примири се Николаев, който очевидно не търсеше противопоставяне с госта. Напрежението между двамата обаче припламна още няколко пъти в разговора, в който Атанасов искаше да каже позицията си, не толкова да отговаря на въпросите на водещите.

Русия използва едностранната енергийна зависимост на България, за да може да ни изнудва. Това смята Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента. По думите му тази зависимост не е била преодоляна през годините, макар че е имало възможност.

„Виждам, че трима Руменовци са на терена, като започнем от президента, който каза, че едни посредници се сменяли с други. Време е да каже кои са тези хора. След това Румен Петков, Румен Овчаров и накрая Бойко Борисов в цялата история. Имам чувството, че някой губи едни лесни пари, които е получавал досега и започва да пищи”, коментира Атанасов.

„Президентът каза, че едни посредници се сменят с други – да каже кои са старите и кои са новите“, заяви Атанасов и призова държавният глава да каже има ли данни за корупция.

По думите му от ДСБ ще се борят да няма посредници и завесата да бъде вдигната.

„Русия, преследвайки своите стратегически интереси, винаги е търсила начин да провежда външната си политика чрез инструментите на енергетиката. Тези, които й помагат в България, трябва да излязат наяве. Ако някой си е позволил, да бръкне в кацата с меда, трябва да бъде ударен през ръката”, категоричен бе Атанасов.

Попитан има ли разнобой в правителството по темата за Украйна, Атанасов отговори, че няма. „Вече има редовна изпълнителна власт и президента и съветниците му трябва да се приберат в президентството. Трябва да бъде подкрепяна властта и правителството. Опозицията се опитва да се възползва от тази ситуация“, каза съпредседателят на „Демократична България“.

По темата съдебната реформа, която също беше засегната в интервюто, лидерът на ДСБ заяви, че в парламента се оформя „коалицията на конституционнен саботаж”.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ