Журналист скандално призна: Записах какво говорят от американското посолство! Дадох го на Лена на Киро

кирил петков, лена бориславова

„Преди един месец по това време към обед ми се обади политически съветник от посолството на САЩ в София. Каза ми, че посолството има достоверна информация за неминуема заплаха от физическо посегателство срещу мен. Каза ми, че опасността идва от България. До момента нямам данни българската държава да е неутрализирала тази заплаха“.

Това съобщи в профила си във Фейсбук журналистът Атанас Чобанов. По-късно той сам признава, че е записал разговора си с американското посолство, което е повече от скандално.

Той разказва, че в Брюксел разговарял със шефката на политическия кабинет на Кирил Петков Лена Бориславова. Според нея формацията за заплахата не била достоверна.

Изпратих на Бориславова запис от разговора с посолството, в който се чува ясно: we need to inform you that the US embassy received CREDIBLE information regarding an imminent threat. Отговор не получих. Свикнах вече, че на властта, която е дала заявка за нулева корупция ѝ е trans penis за журналистите, които разкриват реалната корупция и стават мишени за отстрел. Аз и колегата  Димитър Стоянов се пазим сами както можем с помощ от колеги от международни журналистически организации“, казва той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ