Дядо Иван Гарелов ще съветва Тошко как се прави телевизия

Иван Гарелов

От два дни популярният тв журналист Иван Гарелов е съветник на парламентарната Комисия по медии и култура, чийто председател е Тошко Йорданов, съобщава “24 часа“.

Ветеранът се зарече да подготви промени в Закона за Радио и телевизия. Няма обаче повече амбиции да оглавява БНТ, което е мъдро решение, тъй като онзи ден подкара 80 години с пищно тържество.

Длъжността на Вечната Амбър, както беше известен водещият на „Панорама“ е платена, а той ще присъства за първи път на заседанието на комисията в четвъртък. Точно каква сума ще получава пенсионираният телевизионер не е ясно, но съветническите длъжности се котират високо. Отсвиреният набързо от Външно Петко Сертов например се беше договорил за близо 6000 лева.

Журналистът разкри навръх рождения си ден на 6 февруари, че в момента пише книга със свои преживявания, която ще се казва „Писма до Маргарита“. И намекна, че се отдава на почивка и мемоари, само че два дни по-късно е направил рязък житейски пирует.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ