Министър Сандов с нови бисери: Ще се горят дърва вместо въглища. Затваря Ропотамо за туристи

25

Министърът на екологията Борислав Сандов, който измисли „споделеното къпане“ и лансира идеята, че мусаката е вредна за околната среда, отново учуди потребителите на Фейсбук с пост, в който между другото се казва, че се обсъжда „помощта за отопление на социално слабите, която отпуска социалното министерство, да не обхваща въглищата, поне около градовете с най-големи проблеми с качеството на въздуха, а вместо това да бъдат използвани дърва“.

Логично следва въпросът: Как ще се отрази изсичането на гори за дърва за отопление на околната среда? Нормално ли е един министър на екологията да предлага подобна идея? И още много подобни въпроси.

Защо г-н Сандов не се допита и да се поучи от опита на Столична община, която от години работи по програма за подмяна на печките на твърдо гориво, с такива на пелети. Предполагаме, че г-жа Фандъкова с удоволствие ще му даде съвети в тази насока.

Още нещо прави силно впечатление в поста на министъра. Той не само, че продължава забраната върху тренировките на националите ни по гребане по река Ропотамо, но я затваря и за туристите, като забранява разходките с лодка там. Защото, ако няма да могат да се насладят на разходка с лодка по реката, защо изобщо да ходят хората там.

Не е лошо, когато г-н Сандов отиде на срещите си в Брюксел, да попита в коя страна от ЕС, а и извън него, е забранено на хората да се разхождат с лодка по реката. Не е лошо и да се информира какви загуби ще претърпи региона от отлива на туристи, заради въпросната забрана.

коментар на Спас Начев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ