Николай Събев каца утре в Скопие с първия директен полет от София

payimage-513443

Самолет от София на авиокомпания „Гъливер“ ще кацне на международното летище Скопие утре в 8.40 часа българско време. С това ще бъде реализиран първият директен полет по този маршрут, съобщава sitel.com.mk.

На борда на самолета ще бъдат македонска и българска делегации, водени от министрите на транспорта на Северна Македония и България Благой Бочварски и Николай Събев, както и туроператори от двете страни.

Те ще пристигнат заедно в Скопие след днешното заседание на Междуведомствена работна група за сътрудничество в областта на инфраструктурата, транспорта и комуникациите в София. На нея трябва да се обмислят възможностите и да се уточнят подробностите за бъдещия график по този маршрут, който според заявените намерения трябва да бъде редовен от следващия месец. В същото време трябва да се определят и туристически пакети, които да спомогнат за увеличаване на взаимните посещения на туристи от двете страни.

Въздушната връзка между двете столици е първата конкретна стъпка от сътрудничеството, обявено след първата среща на премиерите Димитър Ковачевски и Кирил Петков, която се проведе на 18 януари тази година в Скопие. Седмица по-късно, на 25 януари, двете правителства проведоха в София съвместно заседание и подписаха два документа за укрепване на инфраструктурната връзка между двете страни – директната авиовръзка Скопие-София и ЖП коридор 8.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ