Йордан Цонев: Разбрах, че гласят Илиян Михов, професор от Сингапур, за шеф на БНБ

Парламент, Йордан Цонев си оправя защитната маска

В събота разбрах от източник от управляващата коалиция, че готвят Илиян Михов, професор от Сингапур, за шеф на БНБ, каза зам-председателят на ДПС Йордан Цонев по Би Ти Ви.

Такава тема не е дискутирана сред управляващите, каза малко по-късно в същото студио шефът на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански. Познавам задочно Илиян Михов, каза Каримански, смятам, че е добра кандидатура също. На профила отговарят много хора. Необходимо е коалиционните партньори да обсъдят темата.

Той разкри и защо ДПС е сложило в дневния ред темата за „златните паспорти“.

„Прочетохме анализ, че издаването на инвестиционно гражданство от България ще пречи за премахването на визите от САЩ. Тогава ние от ДПС решихме да внесем законопроект. Поискахме да се запише като условие всички издадени инвестиционни паспорти да бъдат проверени до един.

Сагата получи ново развитие тази седмица. Министърът на правосъдието каза, че всичките инвестиционни проекти са издавани от една адвокатска кантора, за която казаха, че е близка до ДПС. Ние веднага поискахме проверки, излязоха и публикации в определени медии.

Излезе собственикът на адвокатската кантора и каза, че няма нищо общо с Делян Пеевски, напротив, водил е дела срещу него“, обясни Цонев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ