Големият ум Асен Василев с по-мизерен влог и от Икебаната, посреща Спецов в апартамент от 54 кв.м.

7 Dni Bulgaria16.02.2022
payimage-519641

Рухна мита за успелите юпита, яхнали управлението на България! Оказаха се или финансови меннета, или измамници, които си държат големите пари в офшорни сметки.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев например има по-мизерни спестявания и от Деян Икебаната!

Големият ум, световният комбинатор, могъият финансист къта влог с 66 000 лева! И си пие кафето с Румен Спеов в малък апартамент от 54 квадрата в столицата, който е придобил през 2016 г. срещу 58 хиляди лева и влог със 66 060 лв. Това показва встъпителната му имуществена декларации, публикувана от КПКОНПИ днес. Не е декларирал коли, земеделски земи или заеми.

До 7 май м.г., т.е. около назначаването му за служебен министър на финансите, Асен Василев е бил едноличен собственик на капитала на „СТВ Консълтинг“ ЕООД и управител на дружеството. На тази дата той е продал собствеността си на Марио Сотиров срещу сума, която не е упомената в протокола. От документа се вижда, че всъщност постоянният адрес по лична карта на Асен Василев е в Хасково.

Според декларацията на Асен Василев на същата дата – 7 май м.г., той е продал на същия Марио Сотиров и собствеността си във фирмата „Пробитас“ ЕООД. Асен Василев е споменал в декларацията си, че притежава и 100% от „Акселберт“ ЕООД, но фирма с такова име не може да бъде открита в Търговския регистър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ